Az Álomszövő egy meredek fejesugrás a tudatalatti rejtelmes és kifürkészhetetlen világába: egy álmokon és életeken átívelő utazás, amely a tudat és a tudattalan egymással lejtett csodálatos, olykor szédítő táncát mutatja be, egy „hétköznapi” ember sorsán keresztül.
A régésznő felébred egy reggel, és miközben megfőzi a kávét magának, álomtól kótyagos gondolatai lassan kitisztulnak. Munkába indul, majd amikor egy tevékeny és mozgalmas nap után hazaérve este elszenderül, álom-énje kalandozásra indul tudattalanjának vetítővásznán. Az olvasó tanújává válik annak, ahogy a régésznő életének örömeit-csalódásait, sorsának megrendítő fordulatait, útkeresését és felismeréseit visszhangozzák (vagy épp előrevetítik) az álmai – a maguk titokzatos szabályszerűségei szerint.
Az álmok különös világában az értő szem előtt megmutatkozik a tudattalan misztikus, sokszor félelmetes bölcsessége és gazdagsága; a múlt, jelen és jövő egy gyűjtőpontba nyalábolódik és olykor, egy-egy tovatűnő pillanatra mintha felderengene a Sorsunkat formáló erők szövedéke is. Nemcsak a psziché, hanem az igazság és a megismerés természetéről, életről, halálról, az emberi létezés rejtelmeiről is kérdez a könyv, és válaszol az álmok sajátos, szimbolikus – sokkal inkább a szívünkkel érezhető, mint az eszünkkel érthető – nyelvén.”

A jelenleg kiadás alatt álló könyv kéziratát a karantén idején éjszakáról-éjszakára olvasom fel nektek, hangoskönyv formájában, és mire a végére érek, talán kilábalóban leszünk ebből a befelé fordulós, egyszerre nehéz és felemelő élethelyzetből is. A könyv fő üzenete az újrakezdés: az, hogy ez lehetséges – gyertek, és ússzatok át velem a túlsó partra.

Ha tetszett, osszátok meg nyugodtan másokkal is, és kövessétek a könyvvel kapcsolatos fejleményeket a Facebook oldalamon.