Ezerszerszép

“The perfect blossom is a rare thing. You could spend your life looking for one, and it would not be a wasted life.” (The Last Samurai)

“A tökéletes virág ritka dolog. Az egész életedet rááldozhatnád a keresésére, és nem lenne elfecsérelt élet.” (Az utolsó szamuráj)

Akkora mákom van, hogy nem kellett keresnem: a kisfiam tegnapelőtt megtalálta nekem.

Kár – vagy inkább szerencse – hogy a Szépség, akár az Igazság, ennyire illékony és múlandó. Rácsodálkozol egy szemvillanásnyi időre – akkor igaz; akkor szép; de sem előtte, sem utána nem volt, és nem is lesz az. Huss, kirepül a kezedből, hűlt helye marad. De akkor, abban a pillanatban ott van, a kezedben, a két ujjad közé csippentve,

és az útja

nyílegyenes a szívedig.

IMG_3383

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Asszertív jogok listája

Autogén tréning

Nagyjából innen indulunk…

“Nem érdekel, miből élsz.

Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.

Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

Nem érdekel milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva, mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!

Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.

Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.

Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.oriah
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.”

 

(Oriah Hegyi Álmodó amerikai írónő verse, az eredetit angol nyelven itt találod.)

Mentés

Mentés

Mentés