BELSŐ GALAXIS önismereti társasjáték

A Belső Galaxis megalkotásával egy olyan önismereti társasjátékot szerettünk volna létrehozni, aminek a vezetéséhez, játszásához nem szükséges különösebb előképzettség, és változatosan használható változatos terepeken. Azt, hogy mennyire megy mélyre egy játék, a játékosok természetes módon maguk tudják szabályozni, ezért bátran játszható családon belül, gyerekekkel, baráti társaságokban, de akár munkahelyi csoportok, tréningek vagy osztálytermi munka eszköze is lehet, akár egészében, akár részleteiben.

A Belső Galaxis akkor tud igazán jó élményt nyújtani, és valóban a játékosok javára válni, ha a résztvevői betartják az önismereti csoportok alapvető szabályait: titoktartás, feltétel nélküli elfogadás, egymás kölcsönös tiszteletben tartása. Ezért a játékosok maguk felelősek, és nem is javaslom olyan csoportokban, társaságokban játszani, ahol ez a fajta légkör valamilyen okból nem tud létrejönni.

A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy egy őket mélyen foglalkoztató kérdéssel dolgozzanak a Belső Galaxisban, ez lesz az ő küldetésük arra a játékra. A küldetésükkel foglalkoznak a galaxis bolygóin kalandozva, miközben visszajelzéseket, támogatást kaphatnak a játékostársaiktól. Egy-egy mély önismereti kérdésünk nem fog feltétlenül megoldódni egyetlen játék végére, de hogy jobban kikristályosodik a kép, az gyakorlatilag szinte garantálható.

A játékot akár pasziánsz-szerűen, egyedül is lehetséges játszani – ám vegyük tekintetbe, hogy ilyenkor kimarad a játék élő lényege: az, hogy mások végighallgassanak minket, kérdéseket tegyenek fel és visszajelzéseket adjanak nekünk. Ugyanakkor, egyfajta saját, belső elmélyülésre így is alkalmat adhat, és a kikristályosítás élménye egyedül is elő tud állni.

Szakmabeliek, segítő foglalkozásúak, pedagógusok sokoldalú coachingeszközt kapnak a kezükbe: a játék dolgozik a jungi koincidencia eszközével, azaz véletlenszerű egybeesések létrejöhetnek benne, továbbá –sok egyéb mellett- projektív munkára is alkalmat ad. Örömüket lelhetik benne azok, akik a transzgenerációs történeteikkel szeretnének játszani, vagy logoterápiás kérdések foglalkoztatják őket (mi az életem értelme?), de az álomelemzéshez, meseelemzéshez köthető módszerekkel is találkozhatunk benne. A játékban szereplő 12 bolygó 12 különféle megközelítést ad, ezáltal igyekeztünk egyfajta végtelen gazdagságot teremteni, amiből igény szerint meríthetnek a játékosok, mindig máshonnan, minden egyes játéknál.

A játék végigjátszása Kádár Annamáriával, Kovács András Péterrel, és Győri Zolival:

 

 

 

Így működik a lelked

– Pszichológiai ismeretek 7 éves kortól –

Néha olyan zavarosak a dolgok… Ki érti, mi zajlik odabent, a lelkünkben? Amikor félünk a másnapi dolgozattól, vagy örülünk, mert bevettek a focicsapatba; amikor mérgesek vagyunk, mert összevesztünk a legjobb barátunkkal, és büszkék vagyunk, mert sikerült megtanulni biciklizni; amikor vágyunk egy kiskutyára, és hiányzik a távol élő nagyink: mit lehet ilyenkor tenni? Mitévők legyünk, ha félünk? És ha szerelmesek leszünk? Mit kezdjünk a haragunkkal? És a rémálmainkkal? Miért álmodunk egyáltalán?

Érezted már úgy, hogy olyan jó volna kigombolyítani a sok érzést és gondolatot, ami benned van? Ebben lesz segítségedre ez a könyv, amelyben megismerkedhetsz a lélekmanókkal, a Gondolatsárkányokkal, az Akarnokkal, a Sehallselát Behemóttal és még néhány titokzatos lénnyel, akik segítenek rendet tenni ebben a sokféleségben.

Az Így működik a lelked című ismeretterjesztő könyv a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelenik meg.

MEGRENDELHETŐ ITT >>>

„Ahhoz, hogy gyermekünk sikeresen boldoguljon az életben, alapvető fontosságú, hogy képes legyen jól tájékozódni az érzelmek világában. Ez a könyv belső jelzőrendszerünk megismerésére hív, segíti az érzelmi tapasztalatok megértését, és kiváló lehetőséget teremt arra, hogy szülő és gyermek között bensőséges beszélgetések alakuljanak ki az érzelmekről.”

Dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi oktató, a Mesepszichológia könyvek szerzője

Az Álomszövő

Ezerszerszép

Asszertív jogok listája

Autogén tréning

Nagyjából innen indulunk…

„Nem érdekel, miből élsz.

Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.

Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

Nem érdekel milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva, mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!

Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.

Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.

Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.oriah
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.”

 

(Oriah Hegyi Álmodó amerikai írónő verse, az eredetit angol nyelven itt találod.)

Mentés

Mentés

Mentés